Neo-fanfare 9×13. Dat krijg je als je 10 professionele musici, hedendaagse muziek en een fanfare combineert!

Met tuba, trombones, hoorn, trompet, saxen, fluit en percussie brengt 9×13 hedendaagse muziek naar een breed publiek. Het lijkt wel op een fanfare, maar het is het nadrukkelijk ook weer niet. Het is een fanfare die zich heeft vernieuwd: theatraal, uitdagend en veelzijdig: een Neo-fanfare.

9X13 daagt componisten uit tot het schrijven van een nieuwe compositie of arrangement voor deze hedendaagse fanfare. Nieuwe muziek dus, maar die wel gewoon lekker mag klinken. Met een swingende of juist strakke choreografie en een uitgekiende en uitdagende regie, van verhalend tot abstract, brengen we alle nieuw gecomponeerde marsen, ballades, dansen en walsen rechtstreeks naar de mensen zelf. Of dat nu op festivals, in het park, op straat, bij allerlei feestelijkheden, of in de concertzaal is.

Laat je door de cutting edge producties van 9X13 bevragen, verfrissen, door elkaar schudden, verrijken, en niet te vergeten in contact brengen met de mooiste werken van hedendaagse componisten. Neo-fanfare 9X13: een lust voor oog en oor!
Concept – Anton van Houten

Regie – Erik van der HorstNiké Mulder
Choreografie – Pim Veulings
Muzikale regie – Pete Harden

Kleding – Peggy Heering – de Windt, Meta van Houten
Slagwerkinstallatie – Peter de Bruin

Productie – Niké Mulder
Marketing – Henny van Haelen

Musici

Altfluit & piccolo – Emeline Dessi
Sopraansaxofoon – Ilse Bies
Alt- & baritonsaxofoon – Daan van Koppen
Trompet & piccolotrompet – Arthur Kerklaan
Althoorn & Wagner tuba – Wim van den Haak
Trombone – Anton van Houten
Trombone & euphonium – Joost Geevers
Helicon – Arne Visser
Slagwerk – Jeroen Geevers
Slagwerk – Laura TrompetterVoor ‘Trance’ ontvangt 9×13 subsidies van Gemeente Den Haag, BNG Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, NORMA fonds en Fonds Podiumkunsten.

Bezoek de website van de gemeente Den Haag.Bezoek de website van Bank Nederlandse Gemeente.Bezoek de website van Bank Nederlandse Gemeente.Bezoek de website van het Fonds Podiumkunsten.Bezoek de website van het Fonds Podiumkunsten.


Neo-fanfare 9×13 is een initiatief van Stichting Ensemble Klang, welke structureel wordt ondersteund door Gemeente Den Haag

Neo-fanfare 9x13 is een powered by Ensemble Klang.