Na hun debuut met het fascinerende muziektheaterstuk Morendo (Dagblad van het Noorden), is neo-fanfare 9×13 deze zomer terug op de festivalplanken! In de post-apocalyptische voorstelling Trance maken we de initiatie van een nieuw lid van neo-fanfare 9×13 mee. Slagwerk staat centraal in deze 40 minuten durende voorstelling vol nieuw gecomponeerde muziek. Al eeuwenlang worden drums gebruikt als begeleider van reizen naar andere werelden en ook in Trance zetten ze een bijzondere reis in gang, geholpen door een slagwerkstrijdwagen volgestouwd met tribale elementen, traditioneel slagwerk, junkpercussie, elektronica en andere attributen.

Laat je door nieuw gecomponeerde muziek en schurend muziektheater meenemen in dit bizarre muzikale ritueel en beleef de ultieme fanfare-wasteland! Trance is badass, smooth en donker, zit vol met absurdistische overgangen en heeft een bijzonder diverse muzikale insteek. Een verfrissende en verassende, niet te missen muziektheater zonder woorden– voorstelling.

Met muziek van Anna Meredith, John de Simone, David Dramm, Marc Kaptein, Il Hoon Son, Bach en Battles.

Trance wordt gemaakt door Erik van der Horst en Niké Mulder (regie), Pim Veulings (choreografie) en Pete Harden (muzikale regie). Kostuums door Peggy Heering-de Windt en Meta van Houten, slagwerkinstallatie door Peter de Bruin. Concept en coördinatie: Anton van Houten. 9×13 bestaat uit Emeline Dessi (fluit), Ilse Bies en Daan van Koppen (saxen), Arthur Kerklaan (trompet), Wim van den Haak (hoorn), Anton van Houten en Joost Geevers (trombone), Arne Visser (helicon), Laura Trompetter en Jeroen Geevers (slagwerk).

Reacties op debuutproductie Morendo van 9×13:
Alles is verrassend. Gaat dat zien!– Andrea van Pol (Opium, radio 4)
Fascinerend muziektheaterstuk– Dagblad van het Noorden
Een bijzondere verrassing– Henriette Post (directeur Fonds Podiumkunsten)

Trance is badass, smooth en donker muziektheater, zit vol absurdistische overgangen en heeft een bijzonder diverse muzikale insteek.