9×13 op voordekunst.nl

WIMNIEUWS

Wat krijg je als je negen professionele musici, hedendaagse muziek en een fanfare met elkaar combineert? Neo-Fanfare 9×13!

De muzikanten achter 9×13 zijn allemaal begonnen bij de plaatselijke fanfare of harmonie. Nu, jaren later, werken de musici na het behalen van hun diploma aan het conservatorium al meer dan tien jaar in het Nederlandse professionele muziekleven. We spelen in symfonieorkesten en ensembles, we dirigeren, componeren, geven les, en organiseren projecten. We zijn in alle stijlen thuis, maar koesteren één genre met name: de hedendaagse muziek.

Onze afkomst, en de liefde voor harmonie en fanfare, zijn we niet vergeten. Wat is er dan mooier om dit te combineren met de passie voor nieuwe muziek?

Met tuba, trombones, hoorn, trompet, saxen, fluit en percussie brengt 9×13 hedendaagse muziek naar een breed publiek. Het lijkt wel op een fanfare, maar het is het nadrukkelijk ook weer niet. Het is een fanfare die zich heeft vernieuwd: theatraal, uitdagend en veelzijdig: een Neo-Fanfare. Met een swingende of juist strakke choreografie en een uitgekiende en uitdagende regie, van verhalend tot abstract, brengen we alle nieuw gecomponeerde marsen, ballades, dansen en walsen gewoon naar de mensen zelf. Of dat nu op festivals, in het park, op straat, in de concertzaal, bij allerlei feestelijkheden of gewoon in de voortuin is.

Het opstarten van een nieuwe groep kost echter veel geld. Geld om componisten te betalen, kleding te ontwerpen, de opstartkosten te dekken en onze eerste productie te helpen ontwikkelen. Voor deze productie, genoemd ‘Morendo’, hebben componisten Oscar Bettison en Pete Harden al toegezegd een stuk te willen schrijven, en Vincent Veneman maakt een arrangement. Acteur, musicus en theatermaker Erik van der Horst geeft regie-advies en actrice Marle Brouwer doet de choreografie.

Bekijk hier de video voor de crowdfunding campagne, laat u overtuigen en doneer op www.voordekunst.nl