GEZOCHT! saxofonist(e) (alt/sopraan)

Niké MulderNIEUWS

Voor onze nieuwe voorstelling die gepland staat voor de zomer van 2021 zijn wij op zoek naar een veelzijdige saxofonist(e) (alt/sopraan).

Over 9×13

Neo-fanfare 9×13 is een professioneel ensemble bestaande uit tien musici en is onderdeel van Stichting Ensemble Klang. Met de hulp van inspirerende regisseurs, choreografen, componisten en vormgevers maakt 9×13 innoverende voorstellingen voor een breed publiek buiten de concertzaal. De nadruk ligt daarbij op nieuwe muziek en in opdracht geschreven werken. In de enscenering wordt ernaar gestreefd deze frisse noten toegankelijk en prikkelend te presenteren. De muziek wordt hierbij altijd uit het hoofd gespeeld. De inzet van musici op deze unieke theatrale manier verdiept en verlevendigt de totale ervaring van het publiek.

Wat zoeken wij?

Voor onze nieuwe productie die gepland staat voor de zomer van 2021, zoeken wij een goede en eigengereide professionele saxofonist(e) met een uitgesproken karakter die niet bang is om buiten de gebaande paden te treden. Een voorliefde voor nieuwe muziek en theater is een pre. Daarnaast zoeken wij iemand die flexibel is en met frisse ideeën ons team kan versterken en uitdagen.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende rol in onze nieuwe voorstelling voor de zomer van 2021. Je bent hierbij onderdeel van een hecht en creatief collectief. Na een intensieve repetitieperiode zal deze voorstelling ongeveer 10 tot 15 keer worden uitgevoerd tijdens een tournee langs gerenommeerde festivals als Wonderfeel en Festival Classique. Wat betreft de honorering onderschrijft Stichting Ensemble Klang, waar 9×13 onderdeel van uitmaakt, de Fair Practice Code en hanteert eerlijke tarieven.

De auditie

Tijdens de auditie vragen wij je een kort solostuk zonder begeleiding (naar keuze, van na 1950) en vervolgens enkele fragmenten uit het 9×13 repertoire te spelen, eventueel samen met het ensemble. Daarna voeren we graag een kort kennismakingsgesprek. De muziekfragmenten zullen na aanmelding worden toegezonden.

Auditiedatum: zondag 15 november
Locatie: Repetitieruimte Ensemble Klang, Willem Dreespark 312, Den Haag

Geïnteresseerd?

Stuur je CV met muzikale en theatrale werkervaring en een korte motivatiebrief vóór 1 november naar anton@9×13.nl.

Ook voor eventuele vragen kun je het bovenstaande emailadres gebruiken. Bij grote belangstelling behoudt de commissie zich het recht voor een selectie te maken op basis van CV en brief.

N.B. Tijdens de auditie houden wij nauwgezet rekening met de geldende Corona maatregelen.