DE MUZIEKIn the Dutch Mountains (Nits, arr. Sasha Thiele)
Just A Closer Walk with Thee (trad. arr. Vincent Veneman)

Geïnspireerd op de intense en uitbundige New Orleans jazz funerals en de second-line traditie, maakte jazz-trombonist en arrangeur Vincent Veneman speciaal voor 9×13 een arrangement van het klassieke Just a closer walk.

Abschieds-Marsch (1987 – Wolfgang Rihm)

Een muzikant die zijn eigen afscheidsmars speelt…bij 9×13 kan het gewoon. Wolfgang Rihm schreef in 1987 deze prachtige intieme mars met een mooie solistische partij voor de trompet.

Ciacconissima (2015 – Pete Harden)

Ciacconissima is een nieuwe compositie van Pete Harden (geboren 1978) geïnspireerd op de Chiacona van barokcomponist Antonio Bertali (1605-1669). Een muzikaal feestelijk en uitbundig werk waarin 9×13 haar grens opzoekt en bijna dreigt te ontsporen. Pete Harden schreef deze compositie speciaal voor het programma “Morendo” van 9×13.

fig. 3 (2015 – Oscar Bettison)

Het meest abstracte en modernistische stuk van de voorstelling, fig.3 van Oscar Bettison. Het is het derde deel uit Animate Objects (2014), een werk dat Oscar in 2014 schreef voor de Musikfabrik en herschreef voor 9×13. De muziek creëert groepen binnen 9×13 die soms samen komen in een bijna funky melodie met marselementen die complementair ontstaat met de spelers uit beide groepen. Een virtuoze trompetsolo leidt tot een uniform en groovy slotgedeelte.

Chorus 1 uit O Death (2007 – Oscar Bettison)

Chorus 1 is het eerste deel van het zevendelige bluegrass requiem O Death  Oscar Bettison. Het onderzoekt tradities en gebruiken rondom het omgaan met de dood. Bekijk deze site voor meer informatie.