ontmoet de tien

MUSICI

Anton van Houten - Trombone

Anton van Houten

Toen Anton op negenjarige leeftijd op de zolder bij Fanfare St. Caecilia in Scherpenzeel de trombone verkoos als de mooiste aller instrumenten, had hij nooit durven dromen wat de gevolgen hiervan zouden zijn. Nu, meer dan vijfentwintig jaar later en een Bachelor- en Masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium rijker, speelt hij in dienst van Het Balletorkest de mooiste symfonische muziek en slaat hij nieuwe wegen in met zijn hedendaagse muziekgroep Ensemble Klang. Toch ontbrak er nog één ding: de combinatie van zijn grote passie, namelijk nieuw gecomponeerde muziek, en de bron van waaruit het destijds is ontstaan: de fanfare. Als oprichter van Neo-Fanfare 9X13 hoopt Anton deze leemte eindelijk in te vullen, en kan hij weer vol inspiratie en vertrouwen de toekomst tegemoet.

www.antonvanhouten.nl

Arne Visser - Helikon

Arne Visser

Als kind uit een muzikale Schoonhovense familie (de Zilverstad) kon Arne Visser (tubaist, dirigent) natuurlijk niet om de plaatselijke fanfare en de brassband heen. De bugel, euphonium en bastuba werden daar met veel plezier bespeeld, en menig concours werd bezocht. Al snel kwam het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in beeld. Na de vooropleiding en vakopleidingen (tuba en directie) te hebben doorlopen haalde Arne daar diverse Master- en Bachelordiploma’s. Op dit moment is hij werkzaam als freelance-tubaist (onder andere bij het Concertgebouworkest, Rotterdams Philharmonisch en Balletorkest), en dirigeert hij het North Sea Symphony Orchestra, het Valerius Studentenorkest, Fusica Naaldwijk en het Bataafs Symfonie Orkest (met onder meer concerten in Duitsland, Frankrijk en China). Met veel plezier speelt hij op Helikon mee in 9X13

Emeline Dessi - Fluit

Emeline Dessi

Toen Emeline nog klein was en voor het eerst een dwarsfluit zag dacht ze dat het een sieraad was, zo mooi en stralend zag die er uit. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Zo gauw ze de vingerzettingen door had ging ze bij de fanfare en het orkest in haar geboorteplaats in Frankrijk spelen. Na de middelbare school koos ze ervoor om een professioneel musicus te worden, studeerde in Parijs, en vertrok naar Nederland, waar ze haar Bachelor in Den Haag en haar Mastertitel in Rotterdam behaalde. Emeline remplaceert in de vele beroepsorkesten en ensembles die Nederland rijk is, en als ze dat niet doet is ze op tournee langs de verschillende Europese kamermuziekfestivals. Met Neo-Fanfare 9×13 blijft ze in contact met haar roots en haar passie: nieuwe muziek maken op het allerhoogste niveau!

Daan van Koppen - Saxofoon

Daan van Koppen

Op zijn achtste verjaardag kreeg Daan zijn toen mooiste cadeau ooit in de vorm van een CD van de plaatselijke fanfare Pius X uit Poeldijk, niet wetende dat hij een jaar later bij diezelfde fanfare zijn eerste noten zal spelen op de saxofoon. Hij kreeg daar de smaak te pakken en is nooit meer met het spelen van de saxofoon gestopt. Sterker nog, hij verwacht in 2015 zijn Masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag af te ronden. De fanfare is niet meer weg te denken uit Daan’s leven. Er is het begin van een carrière bij het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee en of dat al niet genoeg is geeft Daan al zijn kennis van de saxofoon door aan jonge aspirant saxofonisten bij… jawel hoor, wederom een fanfare. En alsof dit nog niet genoeg is, heeft Daan nog meer trek in fanfare, een nieuwe fanfare, een vernieuwende fanfare, een fanfare met fantastische muziek maar ook een groots schouwspel, een fanfare die zijn hart doet opspringen: 9×13…..komt dat zien, komt dat horen!

Ilse Bies - Sopraansaxofoon

Ilse Bies

Ilse begon met saxofoonspelen toen zij negen jaar oud was. Ze moest kiezen tussen saxofoon, piano en gitaar. De keus was snel gemaakt; de piano en de gitaar glommen lang zo mooi niet als de saxofoon. Klein als zij was kroop zij op een krukje achter de tenorsaxofoon, en besloot dat dit ‘m ging worden. Na een aantal jaren muziekles en saxofoonwissels stond Ilse voor de keuze; stoppen of bij een orkest gaan spelen. Ilse wilde niet bij de fanfare ‘want dan moest je in een dom apenpakje lopen’, toch ging zij naar de repetitie en werd op slag verliefd, en weet op de dag van vandaag nog welk liedje het (jeugd) orkest speelde. Tot haar 17e speelde zij bij diverse amateur orkesten en nam zij deel aan solistenconcoursen. Sinds 2013 is Ilse in het bezit van een Master diploma klassiek saxofoon en heeft zij speelervaringen opgedaan in diverse ensembles en orkesten zoals het Syrène Saxofoon kwartet, het Nederlands Blazers Ensemble en het Rotterdam Philharmonisch Orkest. Ilse bespeelt in Neo- Fanfare 9×13 de sopraansaxofoon, en dat is pas écht genieten geblazen!

Arthur Kerklaan - Trompet

Arthur Kerklaan

Nog maar net uit de luiers of Arthur liep al met een denkbeeldige fanfare door zijn geboortedorp Wateringen. Het was dan ook een logische stap dat hij op tienjarige leeftijd aangenomen werd op trompet in de ‘jong talent’ klas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In zijn jonge jaren studeerde hij bij Beatrijs Korevaar en daarna zowel eerste als tweede fase bij Huug Steketee. En jawel, direct na zijn studie in 2000 kreeg hij een baan bij de fanfare van de Koninklijke Landmacht. Vier jaar lang heeft hij daar vertoefd maar koos er toen toch voor om als freelancer te spelen bij musicals, bij orkesten in binnen en buitenland, en met soloconcerten. Inmiddels is hij alweer enige tijd verbonden aan ‘Het Symfonieorkest’ (Orkest van het Oosten) te Enschede, maar bloed gaat waar het niet gaan kan en dus is Arthur dolenthousiast voor het initiatief van de Neo-Fanfare 9×13, fanfare in een bijzonder jasje!

Joost Geevers - Trombone

Joost Geevers

Voor Joost begon zijn muzikale leven bij de plaatselijke harmonievereniging van Geldrop en vanaf dat moment is zijn liefde voor muziek alleen nog maar gegroeid. Al snel was het spelen van een instrument niet genoeg en werd hij ook door het componeren en dirigeren gegrepen. Na de voltooiing van zijn Master opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag combineert Joost tegenwoordig al deze interesses in een veelzijdig muzikaal bestaan: als freelance trombonist bij diverse Nederlandse beroepsorkesten, als dirigent van het traditionele en hedendaagse repertoire en als componist en muziektheater-maker bij Fast Opera Productions. Neo-Fanfare 9X13 en Joost passen dus uitstekend bij elkaar: veelzijdig, nieuwsgierig en muzikaal!

www.joostgeevers.com

Wim van den Haak - Hoorn

Wim van den Haak

Wim groeide op in het hart van de bollenstreek, Noordwijkerhout, waar hij op negenjarige leeftijd zijn eerste muzieklessen op de ‘blokfluit’ kreeg. Na een jaartje fluiten werd het tijd voor een ‘echt’ instrument dat in de lokale harmonie paste. Hij kreeg een althoorn in bruikleen, en dat bleek hem op het lijf geschreven. Hij slaagde cum-laude voor zijn A-examen HaFa en stapte toen over op de Waldhoorn. Dat hij talent had bleek wel toen hij aangenomen werd op het conservatorium. Hij kreeg daar lessen van Jacob Slagter, Martin van de Merwe en Bob Stoel. In 2005 behaalde hij zijn Bachelor-diploma en in 2007 het tweede-fase diploma. Al tijdens de opleiding remplaceerde hij als freelance hoornist in de Nederlandse beroepsorkesten, en dat is niet meer opgehouden. Naast het musiceren houdt Wim van ondernemen. Hij is zakelijk leider van koperensemble NEOS Brass, bouwt websites (waaronder deze) en houdt er talloze hobby’s op na zoals motorrijden, klussen, zwemmen, hardlopen en fotograferen. In 9×13 komt alles samen!

Laura Trompetter - Slagwerk

Laura Trompetter

Op 9jarige leeftijd mocht Laura een instrument kiezen bij de plaatselijke fanfare in ‘s-Gravendeel. Vanwege haar achternaam heeft ze een tijdlang getwijfeld, maar koos toch voor drummen. Al snel speelde ze in beide orkesten, het kapel en de drumband. Laura ontdekte hier haar zwak voor theater en begon slagwerk met theater te combineren. Al op jonge leeftijd won Laura prijzen bij o.a. het Prinses Christina Concours, Prix du Port en het Grachten Festival Concours en speelde steeds vaker op radio en tv. Volgend jaar zal Laura haar master studie Slagwerk Theater aan Codarts Rotterdam afronden. Laura speelt bij Toneelgroepen, cabaret voorstellingen, orkesten en met haar eigen duo: Lip Stick Percussion Duo, waarbij ze haar liefde voor slagwerk en theater ten volle kan uiten. Van typemachine tot lippenstift en van triangel naar body percussion. Laura houdt van combineren, en met haar fanfare achtergrond zit ze bij 9×13 helemaal in haar element.

www.lauratrompetter.com

Jeroen Geevers - Percussie

Jeroen Geevers

Klassieke muziek, nieuwe muziek, lichte muziek, slagwerk spelen, arrangeren, dirigeren, theater maken… Jeroen Geevers doet het liefst alles tegelijk. Keuzes maken doet hij liever niet. Na zijn studie klassiek slagwerk aan het Rotterdams Conservatorium heeft Jeroen vele wegen bewandeld. Van Joop van den Ende-musicals tot het ASKO-Schönberg Ensemble en van het Rotterdams Philharmonisch Orkest tot Slagwerkduo. Vele muziekstijlen en ensembles kwamen op zijn pad. Op dit moment is Jeroen als slagwerker verbonden aan het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. In Neo-Fanfare 9X13 kan hij zijn liefde voor nieuwe muziek en theater combineren.

www.jeroengeevers.nl