Nieuwe productie 2019: Les Fauves!

Anton van HoutenNIEUWS

Nadat we afgelopen seizoen onze eerste twee voorstelling Morendo en Trance nog een keer speelden tijdens 9×13 On Tour, is het in 2019 weer tijd voor een nieuwe productie, Les Fauves!

De naam Les Fauves (De Wilden) refereert naar de kunststroming het Fauvisme uit het begin van de twintigste eeuw, waarin kleurgebruik extremer werd en vorm een autonomer karakter kreeg, en dat inspeelt op een directe, authentieke ervaring. Deze kunststroming vormde samen met de film Grand Budapest Hotel van Wes Anderson de inspiratie voor Les Fauves. Dit levert een op het eerste gezicht uitbundige, vrolijke en kleurrijke voorstelling op, gezet in een dynamische hotellobby, terwijl onder de oppervlakte mijmerende gevoelens van heimwee en melancholie op de loer liggen en van verdriet over dingen die nooit waren…

Op dit moment werken we nog hard aan de invulling van de voorstelling, maar de komende tijd zullen we regelmatig een tipje van de sluier oplichten. Zo kunnen we nu alvast vertellen dat het ‘maakteam’ is voorzien van wat nieuwe gezichten waar we erg blij mee zijn! Dit team bestaat voor Les Fauves uit: Anton van Houten (artistiek leider en trombonist van 9×13), Leopold Witte (regie), Feadan McCall (choreografie) en Pete Harden (muzikale regie).

a95eb14c-b558-4e20-b9d0-4ac584591e9a

Komende tijd maken we onder meer bekend welke componisten dit keer voor de 9×13 soundtrack zorgen.

Altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in voor de nieuwsbrief!