Debuutalbum 9x13!

Artistiek leider Anton van Houten: "Vanaf de oprichting in 2016 nodigen we hedendaagse componisten uit om nieuwe composities en arrangementen voor ons te schrijven. Na vijf geweldige voorstellingen vond ik het tijd om een deel van die muziek vast te leggen. En zo ontstond dit debuutalbum van 9x13, met muziek uit Morendo, Trance, Les Fauves, Halt en Sta Stil en Onder NAP. Zodat iedereen een stukje 9x13 mee naar huis kan nemen."

 

Opnames van het album, november 2022

Het album werd in november 2022 in de studio van Amare in Den Haag, onder leiding van dirigent Hardy Li, opgenomen.

Na de opnames moest er natuurlijk nog ge-edit, gemixt en gemasterd worden en kwam er een ontwerp voor de albumcover en het boekje. We prijzen onszelf gelukkig dat we Jonathan Roorda, die eerder ons logo heeft ontworpen, aan ons albumteam hebben mogen toevoegen.

We zijn nu in de laatste productiefase, de puntjes worden op de i gezet. Een enorm intensief en spannend proces, maar wat een feest om dit te kunnen doen. Doel is dat met dit album de 9x13 sfeer echt uit de speakers knalt zodat iedereen deze zomer een stukje 9x13 in huis heeft!

Pre-order

Je kunt nu alvast een pre-order van het album doen via Bandcamp. Vanaf 16 juni is het album ook beschikbaar via de shop van Ensemble Klang, waar je met Ideal kunt betalen.

Meer nieuws