Neo-fanfare 9×13 heeft zich in enkele jaren weten te profileren als toonaangevende nieuwe speler die hedendaagse muziek naar een breed, divers, en vooral nieuw publiek weet te brengen. Het negenkoppige ensemble, bestaande uit professionele klassieke musici, doet dat door ‘muziektheatervoorstellingen zonder woorden’ te maken, en werkt daarin samen met regisseurs, choreograaf, met kostuums en mobiele decors.

De referentie naar fanfare roept herkenbaarheid, feest en toegankelijkheid op, en is een van de redenen dat de producties van 9×13 sinds haar oprichting in 2015 bij de festivals en haar publiek zo enorm geliefd zijn. 9×13 speelt pop-up, meestal in de buitenlucht, van festivalterrein tot binnenstad, en brengt daarmee nieuwe muziek naar een avontuurlijk publiek buiten de concertzaal.

En deze nieuwe aanpak om hedendaagse muziek te promoten werkt! Met “Morendo” (2016), “Trance” (2017) en beide voorstellingen in de reprise bij “9×13 on Tour” (2018) werden in 64 voorstellingen meer dan 17.000 mensen bereikt. Moeiteloos speelt het ensemble, uit het hoofd, nieuw werk van Oscar Bettison, David Dramm en Anna Meredith naast klassiekers van Bach of een moderne bewerking van een barokwerk. 9×13 weet hiermee een enorm publiek te bedienen, van hedendaagse muziek- en theaterliefhebbers tot een algemeen festivalpubliek en toevallige passanten op straat, ongeacht leeftijd, culturele achtergrond, etniciteit of sociaaleconomische klasse.
Oprichter & artistiek leider – Anton van Houten
Marketing Niké Mulder

Musici

Fluiten – Emeline Dessi
Saxen – Ilse Bies
Saxen – Daan van Koppen
Trompet – Arthur Kerklaan
Hoorn – Wim van den Haak
Trombone – Anton van Houten
Trombone  – Joost Geevers
Helicon – Arne Visser
Slagwerk – Jeroen Geevers
Slagwerk – Laura TrompetterVoor haar producties ontving 9×13 subsidies van Gemeente Den Haag, BNG Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, NORMA fonds, VSB Fonds en Fonds Podiumkunsten.

Bezoek de website van de gemeente Den Haag.Bezoek de website van Bank Nederlandse Gemeente.Bezoek de website van Bank Nederlandse Gemeente.Bezoek de website van het Fonds Podiumkunsten.Bezoek de website van het Fonds Podiumkunsten.Bezoek de website van het VSB Fonds


Neo-fanfare 9×13 is een initiatief van Stichting Ensemble Klang, welke structureel wordt ondersteund door Gemeente Den Haag

Neo-fanfare 9x13 is powered by Stichting Ensemble Klang.