Neo-fanfare 9×13
/ voorstellingen

Onder NAP

Het Nieuw Amsterdams Peil. Mogelijk nog Hollandser dan de fanfare. Meer dan de helft van Nederland ligt onder zeeniveau, en dat vinden we heel normaal.

Maar is het dat in deze tijd van smeltende ijskappen, stijgende zeespiegels en verwoestende rivieroverstromingen wel? Negeren we een grote roze zeeolifant en dreigen we letterlijk kopje onder te gaan….
Of valt het mee? Is Brabant aan zee een illusie en kunnen we lekker verder polderen met z’n allen?

We lossen het wel op als we natte voeten krijgen.

In Onder NAP nemen de tien musici van 9×13 je op geheel eigen wijze mee in deze klimatologische tweestrijd. In een slapstickachtige en swingende 30-minuten durende voorstelling vol koper en slagwerk herkennen we de romantische sfeer van Jaques Tati gemixt met de absurdistische humor van Monty Python.  Maar niets is zo serieus als komedie, zeker als het over het klimaat gaat.

De mooiste kostuums en lekkerste muziek uit eerdere voorstellingen worden gerecycled en gebruikt in deze splinternieuwe regie van David Geysen.

In de scenes die laveren tussen klimaatpaniek & klimaatontkenning en verantwoordelijkheid & hedonisme, spelen de musici van 9×13 als het orkest op de Titanic fantastische composities van o.a. Genevieve Murphy, Huba de Graaff, Pete Harden, Marc Kaptein, Ned McGowan, Wolfgang Rihm en Moondog.

Het publiek krijgt een frisse maar toch wat ongemakkelijke waterspiegel voorgehouden…..

Team

Concept      Anton van Houten
Regie             David Geysen

Musici
Fluit                   Rosanne van Bers
Saxofoons      Deborah Witteveen & Daan van Koppen
Trompet          Arthur Kerklaan
Hoorn              Wim van den Haak
Trombones    Joost Geevers & Anton van Houten
Helicon           Arne Visser
Slagwerk         Jeroen Geevers & Agata Kruszewska

Meer voorstellingen