Nieuwe voorstelling: Onder NAP!

Achter de schermen zijn we al even bezig met de voorbereidingen en nu kunnen we het dan eindelijk delen: vanaf juni 2022 is de nieuwste 9x13 voorstelling Onder NAP te zien! Een voorstelling waarin het Nieuw Amsterdams Peil centraal staat, het enige dat mogelijk nog Hollandser is dan de fanfare.

Want hoe normaal is het eigenlijk dat het grootste deel van ons land onder de zeespiegel ligt? En moeten we daar in deze tijd van klimaatverandering niet iets mee? Of maken we ons zorgen om niks en is Brabant aan de zee niets meer dan een boze droom?

In Onder NAP nemen de tien musici van 9×13 je op geheel eigen wijze mee in deze klimatologische tweestrijd. In een slapstickachtige en swingende 30-minuten durende voorstelling vol koper en slagwerk herkennen we de romantische sfeer van Jaques Tati gemixt met de absurdistische humor van Monty Python.  Maar niets zo serieus als komedie en zeker als het over het klimaat gaat.

De mooiste kostuums en lekkerste muziek uit eerdere voorstellingen worden gerecycled en gebruikt in deze splinternieuwe regie van David Geysen.

In de scenes die laveren tussen klimaatpaniek en klimaatontkenning en verantwoordelijkheid en hedonisme, spelen de musici van 9×13 als het orkest op de Titanic fantastische composities van o.a. Genevieve Murphy, Huba de Graaff, Pete Harden, Marc Kaptein, Ned McGowan, Wolfgang Rihm en Moondog.

Het publiek krijgt een frisse maar toch wat ongemakkelijke waterspiegel voorgeschoteld…..

De premiere staat gepland voor juni 2022, bij Festival Classique in Den Haag. Zodra speeldata definitief zijn vastgesteld zijn deze terug te vinden op de speellijst op deze website!

 

Meer nieuws